vrijdag 15 juli 2011

Een joint draaien, hoe doe je dit nou eigelijk?

Moet jij ook altijd aan een vriend vragen of hij een joint voor je kan draaien? Of koop je altijd voorgedraaide joint's omdat je zelf niet kan draaien maar wil je het wel leren? Dan ben je hier aan het juiste adres, ik ga je precies uitleggen hoe je een joint draait en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat heb ik er nou precies voor nodig?

Als eerste heb je de volgende dingen nodig;

- Wiet of hasj.
- Shag, of een peuk waar je de tabak uit haalt. (shag draait makkelijker.)
- Lange vloei.
- Een tip, tipboekje of een stukje stevig papier om een soort filter van te rollen. (de tip)
- Eventueel nog een grinder om de wiet te verkruimelen, dit kan je ook met de hand doen.

Hier zie je alles wat ik hierboven beschreven heb.


Het draaien van de joint.

De volgende stap is het neerleggen van een vloeitje, leg hem op een plat oppervlak en zorg dat je de plakrand  aan de bovenkant en de binnenkant van je vloeitje hebt zitten zoals op onderstaande foto.

Zorg dat de plakrand naar je toe ligt.

De volgende stap is het draaien van een tip, een tip gebruik je als een soort filter waar de rook doorheen kan gaan en om geen hasj of wiet te verspillen doordat het in het stuk onderin de joint zit wat weggegooid wordt. Het draaien van de tip licht ik toe met foto's.

Begin met het omvouwen van een uiteinde van de tip. Maak vouwen van ongeveer drie millimeter en vouw het uiteinde drie keer om waarbij je het bij elke vouw de andere kant op vouwt. Het resultaat moet er dan ongeveer zo uit zien:


Nu je dit hebt gedaan kan je de tip gaan oprollen. Begin bij het gevouwen stukje en rol dit naar binnen zodat je een rolletje krijgt met een soort "M" vorm aan de binnenkant zoals op onderstaande foto:


Rol de tip nu helemaal op en scheur ongeveer een centimeter van het ongevouwen uiteinde af. Dit is om de tip een minder scherpe rand te geven waardoor hij ronder is en aanvoelt in de joint. Je tip zou er nu ongeveer zo uit moeten zien:



Je kan de tip nu aan een uiteinde van je vloei leggen en een laagje shag in het vloeitje stoppen. Je zal ongeveer zoiets als op onderstaande foto moeten krijgen maar je kan natuurlijk zelf bepalen hoeveel of weinig shag je erin doet.(afhankelijk van hoeveel wiet of hasj je in de joint wil doen.)



Nu ben je in principe klaar om de wiet toe te voegen. Strooi de wiet er in de gewenste hoeveelheid op en bedek het geheel hierna weer met een dun laagje shag/tabak.

Gevulde joint, klaar om dichtgedraaid te worden.

Pak de joint op zoals je in de onderstaande foto ziet en begin met 2 handen een beetje te rollen totdat je voelt dat de shag/tabak/wiet mooi rond begint te worden binnenin de vloei. Hou bij het rollen altijd een hand op de tip en gebruik de andere hand om over de rest van de joint te draaien! Als je ergens dunnere of dikkere plekken voelt in de joint kun je met je vingers de inhoud een beetje heen en weer schuiven om het beter te verdelen. Het is erg belangrijk dat de tabak en wiet gelijkmatig verdeeld is over de joint, anders brandt hij niet goed of rookt hij niet lekker!

Hou hem zo vast en begin te rollen.

Als hij al eenbeetje goed vorm heeft gekregen draai je de vloei eerst bij de tip dicht. Je kan het hoekje van de vloei strakhouden met je nagel en vanaf daar naar de bovenkant van de joint werken. Het belangrijkste is dat je de joint strak vasthoudt bij de tip en weer je andere hand gebruikt om de rest van de joint dicht te draaien.

Begin met het dichtdraaien bij de tip.

Je bent nu bijna klaar! Zodra hij goed strak is kun je de plakrand likken en de joint rustig dichtdraaien. Begin met het likken bij het uiteinde van de joint (waar je hem aansteekt) en werk vanaf daar naar beneden richting de tip. Als je het goed doet moet je het plakrandje bij de tip als laatst likken en dichtplakken. 

Het stukje bij de tip plak je als laatste dicht.


Het kan zijn dat je wat vloei hebt uitsteken aan de onderkant van je tip. Dit kun je er gewoon afbranden met een aansteker! Nu is het nog zaak om de joint even "aan te tikken". Dit doe je door hem vast te pakken zoals op de foto hieronder en even een paar keer op tafel te tikken met de tip. Hierdoor zakt de tabak en wiet een beetje naar beneden waardoor de inhoud beter verdeel is en je joint beter zal branden en roken!

Tik de joint nog even aan op een hard voorwerp.
(tafel, aansteker, grond etc.)

Hierna ben je klaar en kun je gaan genieten van je zelfgedraaide joint!